In deze blog aandacht voor hoogsensitiviteit en de beste versie van jezelf moeten worden. Voor menig HSP een vermoeiende bezigheid en waarschijnlijk niet alleen voor HSP. Jezelf verbeteren is namelijk de norm geworden in onze samenleving. Wie daar niet aan voldoet raakt hopeloos achterop. Maar waarom moeten we eigenlijk onszelf continue verbeteren. Word je daar nou gelukkig van?

Vooral niet stil staan is het motto, je moet uit je comfortzone komen om te groeien. Je bent altijd bezig jezelf te verbeteren en vergeet dat je nu al prima bent. Zeker als je hoogsensitief bent kun je last krijgen van die zelfverbeterings-norm in onze samenleving. Het leven is op zich al stressvol genoeg, toch? Door prestatie-en werkdruk en hoge verwachtingen (die van jezelf en vanuit de samenleving). Het gevaar is dat je nooit tevreden bent over hoe je NU bent.

Een comfortzone is juist nodig voor een HSP

Zeker voor een HSP is jezelf voortdurend pushen tot zelfverbetering en daardoor buiten je comfortzone gaan een slecht idee. Je krijgt al zo veel meer informatie binnen via prikkels dan een niet-hoogsensitief persoon. Prikkels die uit jezelf komen zoals gedachten en gevoelens. Maar ook prikkels uit je lichaam of prikkels uit je omgeving. Daarnaast overdenk je alle input ook nog eens grondiger. Push jij jezelf tot steeds meer dingen doen die buiten jouw comfortzone liggen dan overschrijd je voortdurend je grenzen. En ik hoef je niet te vertellen dat dit ongezond is. https://jouwhsp.nl/denken-en-stress/

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen nieuwe dingen moet ondernemen als je ergens enthousiast over bent. Maar laat je niet meeslepen door de gestoorde wereld waarin we leven. Een wereld waarin het altijd sneller, beter en mooier moet zijn. Een samenleving waarin productiviteit hoog op de ranglijst staat, die vaak energie vreet en ervoor zorgt dat vooral jonge mensen het niet meer trekken.

En nou is het afgelopen!

Doe daarom regelmatig een stapje terug en realiseer je dat je al goed bent! Je bent al genoeg en de beste versie van jezelf. Je hoeft je niet over de kop te werken om te bewijzen dat je een goede werknemer bent. Je hoeft geen killer body te hebben. Je hoeft niet de perfecte moeder, dochter, collega of vriendin te zijn. Je bent al oké!

Blijf lekker in je comfortzone als HSP!

Wil je een leuk (en leerzaam) boek lezen?https://www.goodreads.com/nl/book/show/61344793-je-bent-al-genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *