Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Wist je dat zelfvertrouwen voor 50% erfelijk bepaald is? Als je veel zelfvertrouwen in je genenpakket hebt zitten scheelt dat dus een hoop. De andere 50% is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren; denk aan opvoeding, onderwijs, sociale omgeving etc.

Het ontwikkelen van zelfvertrouwen begint bij genoeg waardering en liefde krijgen van je ouders. Krijg je voldoende complimenten en positieve feedback, wordt je gewaardeerd en ervaar je respect dan groeit het zelfvertrouwen van een kind.

Hoe het komt dat HSP als kind vaak weinig zelfvertrouwen hebben weten we niet precies. HSK zijn onzeker over eigen kunnen en ook over wie ze zijn. Ruim 60% heeft last van faalangst blijkt uit onderzoek van Esther Bergsma (zie het boek Hoogsensitieve kinderen). Onder niet-hspkinderen komt dit veel minder voor. Ongeveer 10% van hen is faalangstig.

Dit hoge percentage bij HSP-kinderen zou kunnen zitten in de zelfreflectie die zo kenmerkend is voor hoogsensitiviteit. Het voortdurend beoordelen van zichzelf, of ze iets goed hebben gedaan, of het beter zou kunnen en wat anderen van hen verwachten voert de boventoon in hun denken. Als je zo zelfkritisch bent kan dat je zelfvertrouwen ondermijnen. Maar hoe zit het eigenlijk met volwassen HSP?

Hoe zit dat bij volwassen HSP?

Uit een internationaal onderzoek onder 5500 hoogsensitieve werknemers (Bergsma, 2019) blijkt dat het voor HSP van groot belang is om complimenten, waardering en erkenning van hun talenten te krijgen willen zij gelukkig en gezond blijven in hun werk. Zelfvertrouwen in je werk krijg je door te merken dat je bepaalde competenties bezit en dat je daarvoor gewaardeerd wordt. 62% van de ondervraagden zegt echter meer te investeren in het werk dan de waardering die ze ervoor krijgen van hun werkgever.

Wat is belangrijk op het werk

Wat verder op het werk belangrijk is voor HSP is: een prettige werksfeer en of ze zich goed kunnen verbinden met anderen (collega’s). Ook het doen van betekenisvol werk is voor hen cruciaal. Dingen op je werk kunnen doen die belangrijk voor je zijn en waarin je je competent voelt.

Naast zelfvertrouwen is een groot gevoel van eigenwaarde eigenlijk nog belangrijker. Jezelf een waardevolle werknemer vinden is nog belangrijker dan veel zelfvertrouwen hebben.

Kijk om deze pagina voor het boek van Esther Bergsma Boeken en Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *