Over mij

Diana Badoux,
Het gezicht achter Jouw HSP

Het leren kennen van jouw hoogsensitiviteit is cruciaal als je beter voor jezelf wilt zorgen, dat heb ik zelf ervaren. Mijn missie is daarom om hoogsensitiviteit onder de aandacht te brengen. Zodat jouw hoogsensitiviteit geen obstakel hoeft te zijn, maar juist de drijvende kracht is voor het leiden van een betekenisvol leven dat bij jou past.

Heb je behoefte aan advies of informatie over hoogsensitiviteit, aarzel niet mij een bericht te sturen.

Is dit mijn hoogsensitiviteit?

Tranen met tuiten heb ik gehuild, toen mijn teckel Pien overleed. Iedere keer dat ik thuis kwam van het boodschappen doen, werd ik weer geconfronteerd met die lege kamer. Geen trippelende pootjes die de stilte in huis doorbreken. Nooit meer haar zachte pootjes voelen, waarmee ze elke ochtend mijn hand op haar borst omklemden. Met haar priemende oogjes en fluweelzachte dombo-oren…
Keer op keer overviel mij een intens gevoel van gemis.  Het ervaren van deze heftige emoties kon ik eerst niet goed plaatsen. Voor het verdringen van mijn emoties kreeg ik simpelweg de kans niet, ik liep letterlijk en figuurlijk over. Dat kon ik zo nu en dan zeker als frustrerend ervaren.

Toen ik tijdens mijn coachingsopleiding in aanraking kwam met het onderwerp ‘hoogsensitiviteit’, vielen voor mij de puzzelstukjes ineens op hun plek. Vrijwel alle typische kenmerken van hoogsensitieve personen waren op mij van toepassing, Zo ook het sterk in contact staan met, en overweldigd raken door, je eigen emoties. Ik bleek al die tijd geen vreemde eend in de bijt, maar gewoon hoogsensitief!

Hoogsensitiviteit: kracht of valkuil?​

Hoogsensitiviteit. Of simpel gezegd, het intens ervaren van prikkels. Het zorgt ervoor dat ik nog steeds ontzettend geniet van mijn dagelijkse wandeling, verzonken raak in dat nieuwe boek en echt de verbinding voel met de mensen om mij heen. Aan de andere kant word ik door die intense prikkelverwerking gek van de 119 decibel bladblazer van de buurman en raak ik zo nu en dan overweldigd tijdens een avondje uit. Inmiddels ken ik mijn hoogsensitiviteit van binnen en van buiten.

Als je niet goed weet hoe jouw hoogsensitiviteit in elkaar steekt, dan wacht overprikkeling niet met het grijpen van zijn kans. Het gevolg is dat jouw hoogsensitiviteit je juist kan ondermijnen.

Leren vanuit jouw hoogsensitiviteit

Wat wil jij in het leven bereiken? Hoe kun jij jouw hoogsensitiviteit en kwaliteiten daarbij inzetten? Maar ook: hoe zorg je voor minder overprikkeling en meer rust? 
Daarnaast speelt ook herkenning  een belangrijke rol bij het inzichtelijk maken van de valkuilen en kwaliteiten die gepaard gaan met jouw hoogsensitiviteit. De blogs die ik schrijf hebben als doel je te ondersteunen bij deze zoektocht. Jouw HSP bouwt voort op de drie kernwaarden voor het psychologisch welbevinden van de mens. Deze waarden zie je terug in alle content van Jouw HSP.w hoogsensitiviteit in elkaar steekt, dan wacht overprikkeling niet met het grijpen van zijn kans. Het gevolg is dat jouw hoogsensitiviteit je juist kan ondermijnen.

Autonomie

Met Jouw HSP help ik je bij het (h)erkennen van de valkuilen en kwaliteiten die gepaard gaan met jouw hoogsensitiviteit. En hoe  hoogsensitiviteit een rol kan spelen in het creëren van een leven, waarin jouw eigen beslissingen en waarden centraal staan.

Betekenisvol

Kijken we hoe je een betekenisvol leven kunt leiden. Of het nu om werk gaat of op een andere manier zoals mantelzorg, vrijwilligerswerk etc. Omdat ieder mens er behoefte aan heeft ertoe te doen. 

Verbondenheid

Bij Jouw HSP staat verbondenheid centraal. Wij mensen hebben elkaar nodig, zeker als je hoogsensitief bent verbind je je graag met anderen.