Boeken en lezen

Het hoogsensitieve brein

Esther Bergsma

In dit boek presenteert Esther Bergsma de laatste wetenschappelijk inzichten over de werking van het ‘hoogsensitieve brein’, dat op veel vlakken aantoonbaar verschillend functioneert van dat van niet-hoogsensitieve mensen.

Hoogsensitief

Elke van Hoof

Hoogsensitief biedt een stand van zaken van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitieve personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren.

Prikkels bijten niet

Saskie Klaaysen

Wegwijs in onder- en overprikkeling voor hoogsensitieve personen die floreren bij dynamiek en variatie.

Leven zonder filter

Fleur van Groningen

Openhartig verhaal en met zelfrelativering geschreven over de zoektocht naar haar gebruiksaanwijzing. Hoe ze ontdekte dat ze hoogsensitief is en zich daar aanvankelijk tegen verzette, uit schrik voor labels en zweefteven. Tot ze ondervond dat de eigenschap naast nadelen ook voordelen kent.

Hoogsensitieve personen

Elaine Aron

Dit boek is voor veel HSP’s een echte eyeopener geweest. Het bevat heldere tips en adviezen voor het omgaan met hoogsensitiviteit, hoe van je onzekerheid af kunt komen en hoe je een nieuwe sociale balans kunt vinden.

Hooggevoelig, wat nu?

Mirjam Bogerd

Met een nuchtere blik kijken naar hoogsensitiviteit aan de hand van de drie ‘sleutels’ – zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie.

Giftige positiviteit

Whitney Goodman

Hoe je omgaat met lastige situaties en gevoelens in een wereld die negativiteit wil uitbannen. Psychotherapeut Whitney Goodman stelt dat positiviteit ook heel giftig kan zijn en slecht voor je (mentale) gezondheid, als het ertoe leidt dat je negatieve gevoelens onderdrukt. Daarnaast vertelt zij uitgebreid hoe je leert omgaan met emoties van jezelf en anderen.