Ben jij altijd in de weer met allerlei taakjes tegelijkertijd? Dat geeft je zeker een lekker gevoel? Het lijkt alsof er veel uit je handen komt, toch blijkt dat in de praktijk tegen te vallen. Beter is het om dagelijks een paar belangrijke taken een voor een uit te voeren. Dat levert je veel meer op. Zeker als je een HSP bent moet je oppassen met een lange to-do-lijst.

Rust roest niet

Op tijd rust nemen zou bij jou boven aan je prioriteitenlijstje moeten staan als HSP. Je denkt dat je er geen tijd voor hebt, maar rust maakt juist dat je veel efficiënter en productiever bent gedurende de dag. Buffel je steeds door en raak je daardoor opgejaagd dan lijken nieuwe prikkels en taken allemaal even belangrijk.
Jouw brein kiest voor makkelijke taakjes, zoals even een telefoontje plegen of een paar mailtjes beantwoorden. Dat komt doordat je brein niet weet wat belangrijk is.

Alles onder controle?

We kiezen vaak voor het afhandelen van allerlei taakjes omdat het ons een gevoel van controle oplevert, maar juist door al die taakjes raak je op den duur moedeloos. Het werk is nooit af en overal duiken weer nieuwe taakjes op. Om gek van te worden toch?

Daarom kun je je beter beperken tot taken die echt belangrijk zijn voor jou.
En je snapt het al; om te kunnen bedenken wat belangrijk is heb je rust nodig in je hoofd.
Rust geeft namelijk ruimte in je brein. Ruimte die anders wordt gevuld met het bedenken van al die mini-taakjes.

Gouden tip voor HSP

Doe vandaag eens 2 tot 3 hoofdtaken. Ben je een ochtendmens, doe ze dan ’s morgens dan heb je de meeste energie.
Door je alleen te richten op een belangrijke taak concentreer jij je beter en daardoor is het eindproduct ook nog eens tiptop.
Aan het eind van de dag kun je kleine taken afhandelen zoals mails beantwoorden.
Het besef dat je een paar belangrijke taken hebt afgehandeld vandaag maakt dat je je dag met een tevreden gevoel afsluit.https://jouwhsp.nl/mindful-leven/

Een to-do-lijst is nooit klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *